Поколенията на кризите...

Тук сме ние.

Moderator: Adm

Re: Поколенията на кризите...

Postby vyara » 10 Mar 2010 21:10

4avdar4eto wrote:
vyara wrote:Доволна ли си? [tongue]

[pry12] [pry12]
Ще се боря за тая снаха [tongue]

Ма то с таквиз свати като вас! На кого по-напред! Ще организираме турнир! :)) [tongue]
vyara

Postby 4avdar4eto » 10 Mar 2010 21:20

vyara wrote:Ма то с таквиз свати като вас! На кого по-напред! Ще организираме турнир! :)) [tongue]

Полуголи в калта след тест за айкю?? [hmm12]

Ох, вече е съвсем оф, ама големият ми син ми днес ме пита по скайпа на колко градуса се се пекат целуфки. Че аз отде да знам бе, питай чичко Гугъл!!! :)) И къщата една подредена.... Хубаво е да има жени наоколо.. Така де, да им направя реклама, а средният вече може поне 5 ястия, и го чака турнир по баскетбол!! [24roll] И, о, чудо, чете!!

Ако трябва да се върна на темата, тяхното поколение ще е с по-малко кризи от нашето, а техните деца дано са ги превъзмогнали!! Гледам големия и приятелите му, те са абсолютно аполитично и тотално .. ох, не материално, ама да го кажем про-капиталистически ориентирани. Не всички, единици, другите слушат фолк и искат да живеят такъв живот. Много се надявам, че първите са правите [running]
4avdar4eto

Postby vyara » 10 Mar 2010 21:57

4avdar4eto wrote:
vyara wrote:Ма то с таквиз свати като вас! На кого по-напред! Ще организираме турнир! :)) [tongue]

Полуголи в калта след тест за айкю?? [hmm12]

Ох, вече е съвсем оф, ама големият ми син ми днес ме пита по скайпа на колко градуса се се пекат целуфки. Че аз отде да знам бе, питай чичко Гугъл!!! :)) И къщата една подредена.... Хубаво е да има жени наоколо.. Така де, да им направя реклама, а средният вече може поне 5 ястия, и го чака турнир по баскетбол!! [24roll] И, о, чудо, чете!!

Ако трябва да се върна на темата, тяхното поколение ще е с по-малко кризи от нашето, а техните деца дано са ги превъзмогнали!! Гледам големия и приятелите му, те са абсолютно аполитично и тотално .. ох, не материално, ама да го кажем про-капиталистически ориентирани. Не всички, единици, другите слушат фолк и искат да живеят такъв живот. Много се надявам, че първите са правите [running]

Бе не турнир за свати, бе! За зетьовете! [tongue]

Ох, не знам какво ще е тяхното поколение. Каквото и да е. Важното е всяко дете да си намери място под слънцето и да му е добре, пък каквото ще да слуша. Ама то с чалга родители на пиано ли да свири детето?! И изобщо от тази гледна точка погледнато, всяко поколение е жертва на предишното, дето му е постлало. Аз все казвам - живи и здрави да са, да станат хора, пък ако се случи нещо повече, ще е бонус. :))
vyara

Postby 4avdar4eto » 10 Mar 2010 22:29

Сете, някак твоята тема и разговорите вкъщи за Вапцаров се преплетоха... И почнах да рецитирам на глас, за удивление на наследниците [blush] Много истини има в това стихотворение, много...

http://www.litclub.com/library/bg/vapcarov/pesen.htm

Песен за човека е това, а аз много обичам Вапцаров ... и за моя изненада го помня!! [k_shock]
4avdar4eto

Postby set » 11 Mar 2010 01:26

4avdar4eto wrote:Сете, някак твоята тема и разговорите вкъщи за Вапцаров се преплетоха... И почнах да рецитирам на глас, за удивление на наследниците [blush] Много истини има в това стихотворение, много...

http://www.litclub.com/library/bg/vapcarov/pesen.htm

Песен за човека е това, а аз много обичам Вапцаров ... и за моя изненада го помня!! [k_shock]

Много силно. И много утопично.

Като всичките ни мечти.

А живота бавно и полека тече в руслото на ежедневието и малките ни проблясъчета...
Да разчитам ли за есента? :))
set
Баш авджия

Postby doktorka » 11 Mar 2010 11:59

vyara wrote:
4avdar4eto wrote:
vyara wrote:Не, аз ще си я нарисувам с текстилна боя. Искам да е по мой образ и подобие. :))

Хихихи, готино, у нас е пълно с всякакви рисувани тениски... Да не си помислиш, че са с цветенца [24roll]

Вяра отсега рисува модни линии. Даже сама си е измислила марката, без дори да знае какво е марка. Кръстила я е Нар. [dontknow]
Впрочем не знаеше и нар какво е. Случайно се изненада веднъж на пазара, че нарът има като нейното име. :))

гледах вчера моя племенник, който е чаровник , много талантлив и ..левичар.
и си помислих, Вяра и тя ли е левичарка?
п.с. Чаве,аз вяра съмя заплюла за Марко- ше ме прощаваш.
[44rd8r5]
Ubi pus, ibi evacua [Dofturkata]
doktorka
Малинка

Postby fotko » 11 Mar 2010 12:07

таз тема май трябва да се преименува на "Кризите на поколенията".
"совите НЕ са това, което СА"
fotko

Postby vyara » 11 Mar 2010 12:09

doktorka wrote:гледах вчера моя племенник, който е чаровник , много талантлив и ..левичар.
[44rd8r5]

:))

Не, не е левичарка.
vyara

Postby doktorka » 11 Mar 2010 12:11

fotko wrote:таз тема май трябва да се преименува на "Кризите на поколенията".

като ти мацна една! [punish]
doktorka
Малинка

Postby fotko » 11 Mar 2010 12:12

като ти мацна една! [punish][/quote]

една какво?, цалиффка, паста шоколадова, водна боичка по носа, обувка по муцуната? мм? ;)
че къде има поколения без кризи?
"совите НЕ са това, което СА"
fotko

Postby doktorka » 11 Mar 2010 12:40

една какво?, цалиффка, паста шоколадова, водна боичка по носа, обувка по муцуната? мм? ;)
че къде има поколения без кризи?

като ти мацна една целифка , разбира се... ;-)
doktorka
Малинка

Postby 4avdar4eto » 11 Mar 2010 12:46

doktorka wrote:гледах вчера моя племенник, който е чаровник , много талантлив и ..левичар.
[44rd8r5]

...и "син" ти засега е левичар ;-) Яде, рисува, "пише" с лявата

Хубу, де, аз затуй предложих бой по бански в калта [mosking]
4avdar4eto

Postby doktorka » 11 Mar 2010 12:58

4avdar4eto wrote:
[44rd8r5]

...и "син" ти засега е левичар ;-) Яде, рисува, "пише" с лявата

Хубу, де, аз затуй предложих бой по бански в калта [mosking]

губиш...
в по-тежка категория съм.
в нокаут... [tongue]
doktorka
Малинка

Postby amaranta » 11 Mar 2010 14:57

[44rd8r5]

Моя син е левичар. Де да го знам колко е талантлив и т.н. е да, има един безспорен талант - може да ме вбеси, направо да ме изкара от кожата, както никой друг на тоя свят. Що ли ми се е паднал такъв?! [hmmm]
amaranta
Вода

Postby set » 11 Mar 2010 15:02

amaranta wrote:
[44rd8r5]

Моя син е левичар. Де да го знам колко е талантлив и т.н. е да, има един безспорен талант - може да ме вбеси, направо да ме изкара от кожата, както никой друг на тоя свят. Що ли ми се е паднал такъв?! [hmmm]

Много странно, преди време и аз се ядосвах, а сега живеем съвсем мирно. И се разбираме на около 90 %..

Защо се вбесяваш?
set
Баш авджия

Postby amaranta » 11 Mar 2010 15:12

set wrote:...

Защо се вбесяваш?

ох, все намира какво да каже или направи, особено, като е в издънка:

увърта, обвинява другите, измъква се, натапя някой друг, философства...напоследък го хванах и да лъже 2 пъти - вбеси ме не толкова самата лъжа, ами факта, че е първото, което му хрумва веднага, на секундата, и лъготи хич без да му мигне окото. Ох, пак се ядосах, само докато го напиша това. [cray]
amaranta
Вода

Postby set » 11 Mar 2010 15:17

amaranta wrote:

Защо се вбесяваш?

увърта, обвинява другите, измъква се, натапя някой друг, философства...напоследък го хванах и да лъже 2 пъти - вбеси ме не толкова самата лъжа, ами факта, че е първото, което му хрумва веднага, на секундата, и лъготи хич без да му мигне окото. Ох, пак се ядосах, само докато го напиша това. [cray]

Нееее, не се ядосвай!

Слушай сега.

Седни с него и говори като с възрастен.

Кажи му, че когато лъже винаги го хващаш. И няма смисъл.

Опитай се да му изградиш комфорта да обсъждате ситуациите заедно.

При нас редовно се случваше да ме послъгва. Докато не му показах сходна ситуация с брат му. Тогава се смяхме заедно. Дори се хвана за главата колко е лесно човек да бъде заловен в лъжа или увъртане. [acute]

Според мен се натоварваш защото вървиш само по утъпкания път.

Свий на дясно. ;)
set
Баш авджия

Postby doktorka » 11 Mar 2010 15:22

amaranta wrote:

Защо се вбесяваш?

ама нидей!
моят вече съм го научила, че го хващам всеки път ,когато се опита дори да излъже.
дори се обижда и то най- искрено когато каже истината , а аз не му вярвам. :)) ( обикновено нарочно)
моят обаче е в лоша позиция опитва се да натопи...по-малкия си брат.
ама не става. :))
да не говорим как тия учителки са еднииии....
направо да ти дожалее за горките деца в училище.

а моят е още с малко мозъче.
седнал на масата и тропа с длани и си пее, ама една и съща фраза нон стоп.
аз полудявам!
doktorka
Малинка

Postby amaranta » 11 Mar 2010 15:28

set wrote:

Нееее, не се ядосвай!

Слушай сега.

Седни с него и говори като с възрастен.

Кажи му, че когато лъже винаги го хващаш. И няма смисъл.

Опитай се да му изградиш комфорта да обсъждате ситуациите заедно.

При нас редовно се случваше да ме послъгва. Докато не му показах сходна ситуация с брат му. Тогава се смяхме заедно. Дори се хвана за главата колко е лесно човек да бъде заловен в лъжа или увъртане. [acute]

Според мен се натоварваш защото вървиш само по утъпкания път.

Свий на дясно. ;)

Ох, не знам...от една страна си давам сметка, че реагирам прекалено остро, все си припомням, че и аз съм била дете и съм ги вършила такива и т.н., от друга - плаши ме, че е прекалено нагъл, ама може и да му приписвам някакви такива черти, защото го асоциирам с други хора със сходно поведение, които причиниха големи беди - и на себе си, и на близките си.

Както и да е - ще се пробвам от дясно... [acute] Що не от ляво?! :))
amaranta
Вода

Postby set » 11 Mar 2010 15:33

amaranta wrote:....

Както и да е - ще се пробвам от дясно... [acute] Що не от ляво?! :))

Щото първите ми думи бяха от ляво. :))

Ти да не си някаква дето гледа в умовете на хората [acute]
set
Баш авджия

Postby 4avdar4eto » 11 Mar 2010 19:21

amaranta wrote:Моя син е левичар. Де да го знам колко е талантлив и т.н. е да, има един безспорен талант - може да ме вбеси, направо да ме изкара от кожата, както никой друг на тоя свят. Що ли ми се е паднал такъв?! [hmmm]

Ох, моят пък ме ядосва, щото е някъв страшен заплес, ама поне прави кросове от у-ще до вкъщи и обратно /вечно нещо е забравил и го праща госпожата на прибежки, грижи се за фигурата му [24roll]/ Обаче оня ден много сериозно му се ядосах, за пълна глупост /спрял парното, щото му горещо, а аз разчитам да съхнат дрехи и... не ми казал/, но после си дадох сметка... И ми стана криво, щото то реве с едни огромни сълзи, а аз нервна и уморена, просто си изпуснах нервите [cray] [cray] А всъщност напоследък само имам поводи да се гордея с него, още ми е гузно за тая ми реакция [blush]
4avdar4eto

Postby 4avdar4eto » 11 Mar 2010 19:52

set wrote:При нас редовно се случваше да ме послъгва. Докато не му показах сходна ситуация с брат му. Тогава се смяхме заедно. Дори се хвана за главата колко е лесно човек да бъде заловен в лъжа или увъртане. [acute]

Сете, припомни ми .. га бях даскалица [24roll] На 23 г. бях, стаж в 5-ти курс. Едва тогава си дадох сметка от катедрата и дъската как се вижда ВСИЧ-КО!!! Кой спи, кой преписва, коя си пили ноктите, кои играят сантасе.. Стана ми ужасно смешно и си дадох сметка колко сме се заблуждавали с години, че ... не ни виждат и колко толерантни са били учителите!! Много пъти съм го казвала на моите, да имат едно наум, всичко се вижда и всичко някой ден излиза на бял свят. Е, може би не съвсем всичко, но ... [blink] Пък аз ги познавам по очите, когато се опитват да ме лъжат и почвам да задавам разни въпроси и .. ги обърквам ;-)
4avdar4eto

Postby set » 11 Mar 2010 19:57

4avdar4eto wrote:
set wrote:При нас редовно се случваше да ме послъгва. Докато не му показах сходна ситуация с брат му. Тогава се смяхме заедно. Дори се хвана за главата колко е лесно човек да бъде заловен в лъжа или увъртане. [acute]

Сете, припомни ми .. га бях даскалица [24roll] На 23 г. бях, стаж в 5-ти курс. Едва тогава си дадох сметка от катедрата и дъската как се вижда ВСИЧ-КО!!! Кой спи, кой преписва, коя си пили ноктите, кои играят сантасе.. Стана ми ужасно смешно и си дадох сметка колко сме се заблуждавали с години, че ... не ни виждат и колко толерантни са били учителите!! Много пъти съм го казвала на моите, да имат едно наум, всичко се вижда и всичко някой ден излиза на бял свят. Е, може би не съвсем всичко, но ... [blink] Пък аз ги познавам по очите, когато се опитват да ме лъжат и почвам да задавам разни въпроси и .. ги обърквам ;-)

Много е важно да знаят че има контрол. И безотговорното поведение не се толерира ;)
set
Баш авджия

Postby 4avdar4eto » 11 Mar 2010 23:36

set wrote:Много е важно да знаят че има контрол. И безотговорното поведение не се толерира ;)

Шсъ мушна тук.. Много са ми за хвалене децата, много! Днес срещам госпожата /от занималнята, невероятна!!!/ на среден, тя ме прегръща, целува и казва: М. е толкова добър, у него няма грам лошотия, инат, лъжа, попива всичко, не съм имала толкова чистосърдечно дете. Е, мързи го и е разсеян, ама компенсира [hmm12] Говорим си сега с големия за шрифтове и дизайн, той ми разказва, показва, допитва се.. Спорим, гледаме, обясняваме си.. Апропо, това е най-отговорният 16-годишен, когото познавам ;-) И изведнъж среден казва: А искате ли да видите какво лого на училището направих?? [k_shock] [k_shock] Паднахме с брат му! Лого??? - Ми да, такава задача имаме! /нали и той е паралелка дизайн/

Утре ще ви го сканирам да ви го покажа, правено е с мисъл, око и ръка... Брат му беше пошашавен!

Изумяват ме, да са живи и здрави!

И, Сете, едва ли е до контрол, аз съм ги оставила доста на самотек напоследък [tongue]

П.П. В събота сме на състезание на детската баскетболна лига, нема да спят нЕкои до тогава [24roll]
4avdar4eto

Postby firebird » 12 Mar 2010 11:02

Чаве, неблагородно ти завидех!
А у нас положението може да се опише само с цитат от Патиланци:
"Котаракът легнал в новата ми шапка, мишките забравил. В дренченото сладко цял плъх се удавил. Твойте патиланци, дето ти ги учиш, бялата ми рокля с мастило заляли. Крушите във коша до една изяли"

Е, аз немам котарак, ни нова шапка, сладко също нема, затова и нема плъх да се удави в него, нооооо!
Изчезнала е мистериозно шапката на детето. Не че няма един куп шапки, но само тази търпи на главата си, другите ги хвърля.
Изчезнало ми е кълбото за мартеници на една кука, дето с доста зор го намерих такова хубаво червено, а и беше скъпо. Под дивана го няма. Намерих само етикета му. Тук подозирам - някой го е ползвал за игра.
Голямото диване си е забравило ключа, затова ми проваля схемата с шафетно предаване на малкия по обяд и ще трябва да я чакам у дома и да закъснея доста за работа.
Мъжо не си е взел обяда.
Имам чувството, че квото и да правя, е напразно и ми иде да ги изхвърля всичките.
Висенето в Интернет никога не е много. Спането е малко. [comp1]
firebird
Пиле шарено

Postby Дърт вълк » 12 Mar 2010 11:21

Да ги изхвърлиш? Не е ли по-лесно да изчезнеш?
Дърт вълк

Postby firebird » 12 Mar 2010 11:22

Като да се гръмна?
Никой не ми дава оръжие на мен... иначе... [Arni]
Висенето в Интернет никога не е много. Спането е малко. [comp1]
firebird
Пиле шарено

Previous

Return to 30, 40 и още